Web TasarımWeb Yazılım

Herhangi bi web sunucusu ( web server ) üzerinde çalışan yazılımların tümüne "Web Yazılımı" diyebiliriz. Bu yazılımlar kısmen ya da tamamen web teknoloijilerini kullanırlar. Bu sayede web yazılımları Internet Explorer, Mozilla Firefox, Netscape gibi bütün web tarayıcıları ile sorunsuz kullanılabilirler. Internet bağlantısı olan her hangi bir bilgisayar ile kullanılabilen, çok kullanıcılı, çok şubeli çözümleri, yerel bilgisayar sistemi (server, terminal vb) yatırımlarını en az seviyede tutabileceğimiz hayalleri zorlayabilecek ekonomik çözümler sunarlar.

Web yazılımları bilinenin aksine sadece internet üzerinde değil ihtiyaca ve talebe göre kapalı sistem networkler için de hazırlanabilir. Bir web yazılımı kapalı bir sistemde internete bağlı olsun yada olmasın intranet dediğimiz ofis içi network te de çalışabilir ve kullanılabilirler.

Local networkte kullanılabildiği gibi istenirse bu yazılımın internete açılarak dışardan internete bağlı herhangi bir bilgisayardan da çalıştırılabilmesi sağlanabilir bu da bir web yazılımının en büyük avantajlarından sadece birisidir. Bu durumu bir senaryo ile açıklayacak olursak : Örneğin bir ofiste 50 bilgisayarlık bir bilgisayar ağımız var. Üzerinde de çeşitli servislerin çalıştığı bir ana bilgisayarımız (Server, Sunucu) var ve bu ana bilgisayara tanımlanmış bir domainimiz (Örn.: www.sirketimizinadi.com) ve yine bu ana bilgisayarda bir web yazılımının çalışabilmesi için gerekli olan tüm servislerin (Apache, PHP, MySQL) yüklü olduğunu düşünelim.

Her bilgisayardan erişilmek üzere bir adres rehberi hazırladık ve bu rehber PHP de kodlanmış MySQL veritabannı kullanarak hazırlanmış bir yazılım olsun. Şimdi bu yazılımı sadece ofis içi networkümüz de kullanıyoruz diyelim. Patronumuzda bize dedi ki "ben evden de bu adres defterine ulaşmak ve ofiste ki gibi kullanmak istiyorum" Bu son derece kolay bir işlem, hemen adres.sirketimiz.com seklinde bir alt domain olusturur ve Apacheden adres dehterinin calısacağı dizinleri tanımlarız. İnternete bağlı olduğumuzu varsaydığımız ağımızda dışardan web erişimi için gerekl yönlendirme işlemlerinden sonra artık local kapalı sistem çalışan adres defterimiz dışardan internete bağlı herhangi bir bilgisayardan çalışır hale getirmiş oluruz.

Bu tabii ki bir web yazılımının avantajlarından sadece bir tanesidir. Elbette ki sayısız avantajları olduğu gibi dezavantajları da vardır. Şimdilik bunlardan bahsetmeyeceğim burada sadece "Web Yazılım" ın ne olduğu konsunda internetten de bazı kaynaklardan küçük alıntı ve fikirler alarak bilgilendirmeye çalıştım.



İnternet Programları Web Tekstil Programı Tekstil firmaları için üretmiş olduğumuz sipariş ve üretim takip programıdır. Bu program sayesinde siparişlerinizi ve kesim adetlerinizi kontrol eder detaylı maaliyet hesapları yapabilirsiniz. Program web tabanlı çalışır ve kolay erişim sağlanır.Detaylı bilgi için tıklayınız... Web Diş Programı Diş lobratuvarları için siparişlerin oluşturulması teslimat tarihlerinin mukayese edildiği Stok ve Cari hesap kontrollerinin yapılabildiği Web tabanlı online sipariş takip programıdır. Detaylı bilgi için tıklayınız... Web Programı Endüstriyel sanayide ürün, yarı ürün, hammadde bazında stok kontrolü bu stoklarla ilişkin üretim takip kontrol sistemi ve genel sipariş modülü. Sistem tüm modülleri biribiri ile ilişkili şekilde komplike bir üretim takip programıdır. Web tabanlı çalışır. Detaylı bilgi için tıklayınız...
www.timeyazilim.com